Badolie is een relatief eenvoudig cosmetisch product dat je eenvoudig zelf kan maken. Leuk met een kleurtje en een geurtje. Sommige drijven op het water andere mengen zich meer of minder. Hieronder een aantal recepten.

Om zoveel mogelijk variatie aan te bieden staan de recepten voor de badolie los van die van de geurcomposities. De geurcomposities zijn eenvoudige mengsels van geurstoffen die je zelf kan maken. In het recept van de badolie staat eenvoudigweg 'geurcompositie', gebruik hier de gekozen geurcompositie.

Drijvende badolie

Onderstaande recept is zeer eenvoudig recept.
Ingrediënten:
Kunnen in onze webwinkel worden besteld
100 ml sojaolie
10 druppels vitamine E
40 druppels geurcompositie
Werkwijze:
Meng in willekeurige volgorde door elkaar en klaar! Voor het druppelen van de vitamine E en de geurcompositie is het handig een aantal druppelpipetten te hebben. Een mooie en geschikte verpakking is fles POLLY met een aluminium dop, bovenstaand recept is goed voor twee flesjes: een om zelf te gebruiken en een om weg te geven. De badolie is 2 tot 3 maanden houdbaar.

Badmelk

Deze badmelk kleurt wittig als je het in het water giet, alsof het een soort melk is. Deze badolie blijft niet op het water drijven, maar vermengt zich er mee.
Ingrediënten:
Kunnen in onze webwinkel worden besteld
90 ml druivenpitolie
10 ml Laureth-4
10 druppels vitamine E
80 druppels geurcompositie
Werkwijze:
Meng in willekeurige volgorde door elkaar en klaar! Voor het druppelen van de vitamine E en de geurcompositie is het handig een aantal druppelpipetten te hebben . Een mooie en geschikte verpakking is fles POLLY met een aluminium dop, bovenstaand recept is goed voor twee flesjes: een om zelf te gebruiken en een om weg te geven. De badolie is 2 tot 3 maanden houdbaar.

Geurcomposities

Onderstaande geurcomposities zijn speciaal bedoeld voor bovenstaande badolierecepten. Elke compositie bestaat uit 40 druppels, pas aan naar behoefte. 40 Druppels komt ongeveer overeen met 2 ml. Voor het doseren van de olie is het handig een aantal druppelpipetten te hebben.

Actief

8 druppels etherische olie citroen
8 druppels etherische olie sinaasappel
16 druppels parfumolie Bergamot
8 druppels parfumolie oranjebloesem

Sheherazade

40 druppels parfumolie 1001 nacht

Denneboom

24 druppels bornylacetaat
10 druppels etherische olie salie
3 druppels etherische olie rozemarijn
3 druppels etherische olie jeneverbes