Een bijzonder aspect van De Hekserij is dat we grondstoffen en andere zaken die normaal alleen aan de industrie worden geleverd ook aan particulieren verkopen.

Onze bedoeling was en is dat iedereen, dus ook particulieren, ruwe grondstoffen moeten kunnen gebruiken voor zelfeducatie. Boeken, tijdschriften en websites zijn uitermate belangrijk als je iets wil leren, maar zelf maken levert ervaring op en dat is kennis die in geen boek te vinden is.

Om het bestellen makkelijk te maken hebben we een webwinkel, we raden onze klanten aan waar mogelijk in onze webwinkel te bestellen. Indien u iets zoekt dat niet in de webwinkel staat, of dat u in een veel grotere hoeveelheid dan daar staat aangegeven nodig hebt kunt u een prijs per email aanvragen, vaak kunnen we goedkoper leveren. De prijzen in de webwinkel zijn inclusief BTW, zoals wettelijk verplicht bij elk verkoopaanbod voor particulieren.

Naast de producten in onze webwinkel zijn vele duizenden andere op aanvraag leverbaar, vaak al in zeer kleine hoeveelheden. Vraag gerust naar beschikbaarheid en prijs.

Hoewel zelfeducatie onze eerste insteek was en is, worden onze producten ook voor andere doeleinden gebruikt. Soms is dat geen probleem, behalve dan dat wij u misschien minder goed van dienst kunnen zijn met adviezen. In andere gevallen is het absoluut af te raden onze producten anders te gebruiken dan door ons bedoeld. Hieronder gaan we daar verder op in.

Levensmiddelen

De Hekserij levert geen enkel product dat bedoeld is voor bereiding van levensmiddelen. Vaak voldoen de stoffen niet aan de betreffende kwaliteitseisen, maar belangrijker, we voldoen niet (en willen niet voldoen) aan de wettelijke eisen aan het verwerken en verhandelen van levensmiddelen, we werken bijvoorbeeld niet HACCP. We raden het gebruik van onze cosmeticakleurstoffen in snoepgoed, kruiden in hoestdrankjes en chemicaliën in koekjes dan ook beslist af. Ook onze verpakkingen voldoen niet aan de eisen voor verpakking van levensmiddelen. Uiteraard aanvaarden we geen enkele aansprakelijkheid voor welk gevolg dan ook bij gebruik van onze producten in of met etenswaren.

Voor meer informatie zie hier.

Hobby

Het is leuk om -als hobby- dingen te maken. Dakpannen beschilderen, macrameeën en kippenhokken timmeren. Zelf cosmetica maken is voor veel mensen ook een leuke hobby, en onze cosmeticagrondstoffen zijn daar uitstekend geschikt voor. We leveren met onze grondstoffen ook een bijdrage aan veel andere hobby's: metaal en hout bewerken, schilderen, wol- en zijdeverven, chemische proefjes etcetera.

Dat is natuurlijk prima, je hoeft er niet van te leren, het mag ook gewoon leuk zijn. Denk er bij al deze hobby's wel aan dat niet automatisch elke grondstof geschikt is voor elke hobby. Onze cosmeticagrondstoffen zijn uiteraard geschikt voor het maken van cosmetica, maar onze chemicaliën (te herkennen aan het artikelnummer dat met een 3 begint) niet automatisch. Ons calciumchloride is bedoeld voor chemische proefjes, dat wil niet automatisch zeggen dat het geschikt is voor gebruik in het aquarium. Wees kritisch, en vraag ons om informatie als u niet zeker bent.

Geneesmiddelen

Sommige klanten gebruiken onze producten voor het maken van natuurlijke remedies en andere producten die bedoeld zijn als geneesmiddel, zelfzorgmiddel of iets soortgelijks. Als het gaat om zelfzorgmiddelen, zonder potentieel gevaarlijke werkstoffen voor gebruik op huid of haar dan zou je dit als een soort cosmetica kunnen zien. Onze cosmeticagrondstoffen zijn hier prima geschikt voor, onze chemicaliën niet zomaar. Voor het maken van producten voor inwendig gebruik hebben we geen geschikte producten. Diverse aromatherapeuten kopen bij ons hun etherische olie, dat is prima, onze etherische olie is daar geschikt voor, mits NIET inwendig gebruikt. Voor het maken van 'geneesmiddelen' en 'homeopatische geneesmiddelen' als in de zin van de wet verkopen we geen stoffen, we kunnen en willen niet voldoen aan de eisen die daar aan worden gesteld.

Cosmetica

We verkopen een heel assortiment grondstoffen en materialen voor het maken van cosmetica, met als specialiteit geurstoffen voor het maken van parfums. Deze grondstoffen zijn uiteraard geschikt  en bedoeld voor het maken van cosmetica. Daarnaast verkopen we ook grondstoffen voor (ander) educatief gebruik. Deze zijn meestal NIET geschikt voor gebruik in cosmetica. Door in de webwinkel te bladeren wordt duidelijk wat waar geschikt voor is. Mocht u twijfels hebben: vraag het ons (per email) voordat u besteld.

Niet voor consumenten

Een aantal producten mogen of willen we niet aan consumenten verkopen. Deze zetten we meestal niet in de webwinkel, of anders geven we duidelijk aan dat we ze uitsluitend aan zakelijke afnemers verkopen.