Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Cyclopentasiloxaan

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
29560
Eenheid:
Aantal:
  

Cyclopentasiloxaan

Cyclopentasiloxaan is een vluchtige siliconenverbinding, ideaal als basis voor parfums, luchtverfrissers en dergelijke geurproducten.

Het grote voordeel van cyclopentasiloxaan is dat het een hoog vlampunt heeft, waardoor het niet onder de wetgeving voor gevaarlijke stoffen valt, in tegenstelling tot alcohol en cosmetisch haarwater. Daarnaast is het wat huidvriendelijker, veel mensen vinden het gevoel van een dun laagje siliconen op de huid prettig. Het laagje verdampt overigens snel, maar niet zo snel als cosmetisch haarwater of alcohol.

Deze tragere verdamping kan een nadeel zijn, je moet het even over de huid uitsmeren. Ander nadeel is dat niet alle geurstoffen er in zullen oplossen. We weten op dit moment nog niet precies welke wel en welke niet mengen en wat de maximale dosering is, maar wees alert: niet alles dat met cosmetisch haarwater werkt zal met cyclopentasiloxaan samengaan.

In cosmetica wordt het verder wel gebruikt als snel werkende emoliënt: het maakt haar direct beter kambaar en maakt de huid direct gladder aanvoelend. Combineer het wel met een langer werkende emoliënt, anders is het effect van korte duur.

INCI: Cyclopentasiloxane.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 29560-7 € 4,00 0,20
250 ml 29560-8 € 8,00 0,35
1 liter 29560-0 € 24,00 1,20