Cosmetisch haarwater

Vanaf   € 5,00
Art Nr:
29550
Eenheid:
Aantal:
  

Cosmetisch haarwater

Let op! Dit product wordt als 'gevaarlijke stof' verzonden, dat heeft gevolgen voor onder meer de manier waarop de stof wordt verzonden. Lees de aanvullende informatie hierover onderin deze beschrijving.

Cosmetisch haarwater is een grondstof voor parfum en andere cosmetica, maar kan ook worden gebruikt in andere geurproducten. Het is niet geschikt voor gebruik in levensmiddelen en andere producten die bedoeld zijn om inwendig te gebruiken.

Onder de naam 'Cosmetisch Haarwater' verkopen we een product grotendeels bestaande uit alcohol bedoeld voor het maken van parfums, aftershave en andere cosmetica met alcohol. Het is voor 97% een zogenaamde 'speciaal gedenatureerde alcohol', dat wil zeggen dat de alcohol ondrinkbaar is gemaakt, maar zodanig dat de geur niet aangetast wordt waardoor het product zeer geschikt is voor het maken parfums en andere cosmetica, maar zonder de accijns (ongeveer 18 euro per liter) in rekening te hoeven brengen.

De naam 'Cosmetisch Haarwater' is een bedenksel van het Duitse programma Hobbythek. Het product is in juridische zin cosmetica (bedoeld voor het reinigen van vet haar) waardoor een boel problemen rond accijns worden vermeden. Voordeel is verder dat voor cosmetica binnen de EU grotendeels dezelfde regels gelden, waar dat omtrent alcohol en denatureren (nog) niet het geval is. Om die reden kunnen we dit product naar diverse landen sturen, onafhankelijk van de nationale accijnsregels.

Het bestaat vrijwel helemaal uit alcohol (± 95%), water (± 4%) verder een beetje panthenol, bergamotolie, en reukloze stoffen voor het denatureren van alcohol. Ondanks het kleine beetje bergamotolie is de geur neutraal, zeker na verwerking tot parfum is het verschil met pure, niet gedenatureerde alcohol niet waar te nemen.

In verband met vragen die we daar zo nu en dan over krijgen: of u een parfum nu maakt met zuivere alcohol, speciaal gedenatureerde alcohol (parfumalcohol) of cosmetisch haarwater: het eindresultaat is in alle gevallen hetzelfde parfum waarvan hooguit een expert met een zeer, zeer goede neus het verschil tussen kan ruiken.

De INCI naam van cosmetisch haarwater is Alcohol, Panthenol, Parfum, Aqua.

Let op!
Dit product is licht ontvlambaar en wordt daarom meestal als ADR gevaarlijke stoffen zending vervoerd. Dit betekent dat meestal niet bij de buren kan worden geleverd en meestal niet bij een DHL parcelshop. Het pakje wordt normaal gesproken maar twee keer aangeboden en wel overdag tijdens kantooruren. Na twee mislukte pogingen moet u dan naar een depot van DHL (dus niet de parcelshop om de hoek) om de zending alsnog af te halen. Dit kan een heel eind rijden zijn! Gebruik als u dit product bestelt dus uitsluitend een leveradres waar overdag van maandag t/m vrijdag iemand aanwezig is.
Retour sturen kan om dezelfde reden in veel gevallen niet, de meeste particulieren kunnen niet voldoen aan de wettelijke regels voor het verzenden van gevaarlijke stoffen. We ontzeggen u dit (eventuele) recht op retour niet, maar wijzen u er op dat u waarschijnlijk geen gebruik van dit recht kunt maken.
Tenslotte: we kunnen niet meer dan 5 liter per bestelling accepteren, bestelt u meer dan leveren we maximaal 5 liter. Wilt u meer bestellen kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 29550-7 € 5,00 0,20
250 ml 29550-8 € 8,00 0,35
1 liter 29550-0 € 18,00 1,20