Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Bijenwas absolue

Vanaf   € 9,00
Art Nr:
22408
Eenheid:
Aantal:
  

Bijenwas absolue

Bijenwas absolue is een natuurlijke geurstof die door vloeistofextractie uit bijenwas wordt gewonnen. Hoewel het geen plantaardige geurstof is hebben we deze voor het gemak toch maar in die categorie gezet. Een dure stof, maar zeker voor natuurlijke parfumeurs en makers van geuren van hoge kwaliteit een noodzakelijke stof voor in het parfumorgel.

Het is een donkerbruine vloeistof met een onmiskenbare geur, een sterke geur van tabaksbladeren, hooi, zoete en zure elementen, honing. Hoofdzakelijk een basisnoot.

Bijenwas absolue wordt in kleine hoeveelheden gebruikt in parfums met een amber of oosters karakter, maar past ook bij bepaalde bloemengeuren, zoals roos. Het gaat uitstekend samen met vanille en bloemengeuren waar een honing element in zit, zoals kamperfoelie en lindebloesem.

De geur is vrij sterk, maar niet snel overheersend, een oplossing maken is dan ook niet nodig. Koel, droog donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Bijenwas absolue is een van de zeer weinige natuurlijke geurstoffen die niet onder de gevaarlijke stoffen wetgeving valt, ook een allergische reactie is niet waarschijnlijk. Niettemin raden we aan altijd voorzichtig om te gaan met geurstoffen.

De Engelse naam is Beeswax Absolute.
CAS nummer: 8012-89-3
EINECS nummer: 232-383-7

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
1 g 22408-1 € 9,00 0,03
5 g 22408-3 € 36,00 0,04