Benzoë Siam resinoide puur

Vanaf   € 7,00
Art Nr:
22405
Eenheid:
Aantal:
  

Benzoë Siam resinoide puur

Benzoë Siam resinoïde is gemaakt van de gomhars Benzoë Siam, afkomstig van de siambenzoëstruik ofwel Styrax Tonkinensis. Deze komt van nature voor in Zuid-Oost Azië, met name in Thailand (=Siam) en Vietnam. Het resinoide wordt zeer veel in de parfumerie gebruikt voor milde balsamische (vanille achtige) geuren. Het is in zowel parfums als zepen een uitstekend fixatiemiddel. In zeep kan het verkleuring veroorzaken en door de sterke fixerende werking in alcoholische parfums kan het de straling (radiance) van het parfum verlagen.
We verkopen het resinoïde zowel puur [22405] als opgelost in MPG/DPG [22400]. Het zuivere resinoide is een harde vaste stof die goed in alcohol oplost en in tegenstelling tot de zuivere gomhars (die we ook verkopen) volledig oplost. De oplossing in MPG/DPG bevat 50% resinoïde. Deze oplossing is stroperig maar wel goed gietbaar ("pourable").
De resinoïde heeft een warme zoete aan vanille en honing denkende geur. De resinoide bestaat net als de hars voornamelijk uit esters van benzoëzuur, waarbij met name coniferylbenzoaat sterk vertegenwoordigd is. Verder de ester van benzoëzuur met kaneelalcohol, vrij benzoëzuur en een beetje vanilline.

De resinoide is goed oplosbaar in alcohol. Hoewel er geen wettelijke beperkingen van het gebruik van dit resinoïde zijn en ook de IFRA geen beperkingen heeft aangegeven is het verstandig niet teveel van deze stof te gebruiken, het bevat stoffen die allergeen kunnen werken.

Een kleine waarschuwing: er wordt veel al dan niet opzettelijk geknoeid met benzoë resinoïde. De eerste resinoïde die we in handen kregen werd ons verkocht als etherische olie: dat is het beslist niet. Ook is lang niet iedere leverancier ervan op de hoogte dat een vloeibaar resinoide vrijwel altijd een solvent bevat. De meeste resinoïden zijn in zuivere vorm een vaste stof.

Einecs nummer: 281-683-4
CAS nummer: 84012-39-5

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 g 22405-4 € 7,00 0,05
50 g 22405-6 € 20,00 0,10
250 g 22405-8 € 80,00 0,32