Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

EO Amyris

Vanaf   € 5,00
Art Nr:
20111
Eenheid:
Aantal:
  

EO Amyris

Amyris staat ook bekend onder de naam West Indisch sandelhout. Die naam gebruikten wij tot voor kort en kan dus nog op de naam van de fles staan. De naam Amyris maakt verwisseling met andere sandelhoutsoorten kleiner, vandaar dat we de naam hebben gewijzigd. Andere soorten sandelhout zijn ten eerste de Oost Indische witte sandelhoutolie, met als meest gewaardeerde kwaliteit de olie uit Mysore in India. Deze olie ruikt zoetig, zwaar, peperig met zuivel elementen (lactonisch). Deze olie van de Santalum album kan ook uit Indonesië, Sri Lanka en Australië komen, maar India is/was de grootste producent.
Door een groeiende vraag en een te late actie is dit Oostindische Sandelhout duur en daarom wordt er ook veel mee geknoeid. We verwachten dat de situatie pas rond 2040 verbetert door de aanleg van nieuwe plantages. De olie kan alleen worden geoogst van oudere bomen, tot die tijd  zal de Oostindische duur blijven.

Ten tweede is er het Australische Sandelhout. Dit hout komt o.a. van de Santalum cygnorum die inheems is in Australië. De geur lijkt op die van het Oost Indische sandelhout, maar wordt als regel minder gewaardeerd.

Ten derde zijn er een aantal soorten die alleen in zeer kleine hoeveelheden worden gemaakt, vaak van endemische soorten op bepaalde eilanden in de westelijke Stille oceaan.

Ten vierde is er Amyris, ofwel West Indische sandelhout: Amyris balsamifera. De geur wijkt sterk af van die van de andere sandelhout olie. De geur is meer een houtgeur, zoet en warm, hoewel soms een vleugje wit sandelhout doorschemert.

Onze amyrisolie is afkomstig van Haiti.

Indicatie van de samenstelling:
10-25 % - Elemol, beta Eudesmol, gamma Eudesmol, Valerianol
5-10 % - Selin-5-een-7-ol
2-5 % - Curcumeen, Selin-3,7-dieen, alfa Selineen, Zingibereen

Amyris wordt gebruikt in houtakkoorden, in oosterse geuren en in muskus composities. Het past goed bij andere houtgeuren, harsen en de meeste specerij geuren, verder onder meer bij lavendel, eikenmos en dergelijke zware groene geuren.

Onze amyrisolie is zuiver natuurlijke etherische olie. De soort waarvan de olie wordt gemaakt wordt niet genoemd in het CITES verdrag en dus niet gezien als bedreigd.

Amyrisolie is minder goed onderzocht op gevaarlijke aspecten dan veel andere soorten etherische olie, we raden ook aan deze als elke andere etherische olie te beschouwen als gevaarlijk en er voorzichtig mee om te gaan. Het bevat geen van de allergenen die door de EU zijn aangewezen als meest voorkomende contactallergenen in parfumcomposities.

CAS-nr TSCA: 8015-65-4
CAS-nr EU: 90320-49-3
EG-nr: 291-076-6
FEMA-nr: geen
INCI: AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL

Product Documentatie

Allergenenspecificatie
Download

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 20111-4 € 5,00 0,05
50 ml 20111-6 € 18,00 0,10
250 ml 20111-8 € 55,00 0,32