Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

EO Cederhout Virginia

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
20101
Eenheid:
Aantal:
  

EO Cederhout Virginia

De 250 g en 1 kg verpakkingen worden NIET aan particuliere klanten geleverd!

Onze etherische cederolie wordt met behulp van stoomdestilatie gemaakt van het hout van de Juniperus virginiana. Dit is de 'Virginia ceder', een zogenaamde "rode ceder" en van een heel andere familie dan de Cedrus soorten (Atlantische ceder).
De Engelse naam is (eastern) red cedar, de Franse naam is genévrier de Virginie, de Duitse naam is Virginische zeder of Virginische wacholder.

Indicatie van de samenstelling:
10-25 % - alfa Cedreen, Cedrol, Thujopseen
5-10 % - beta Cedreen
2-5 % - alfa Selineen, beta Himachaleen, Widdrol

Cederhout Virginia is vooral een topnoot met een kenmerkende houtgeur, in het hart komen daar wat vettige en balsamische noten bij.
Cederhout mengt goed met andere houtsoorten, zoals sandelhout en cypres. Verder o.a. patchouli, benzoë en andere harssoorten. Klassiek is de combinatie ceder en vetiver als basis akkoord. In zeep zal de kenmerkende geur meestal niet goed te ruiken zijn, maar het heeft wel goede fixerende eigenschappen en het is een goede blender.
Cederhout wordt gecombineerd met citronella olie wel ingezet als insectenverjager.

Aan de olie is niets toegevoegd, het is 100% zuivere etherische olie. De olie wordt gemaakt van natuurlijk voorkomend hout, de grondstof is volledig hernieuwbaar. De soort is absoluut niet bedreigd en wordt onder meer aangeplant om erosie en windschade tegen te gaan. Het maken van etherische olie kost vrij veel energie, maar daar staat tegenover dat je vaak maar lage concentraties in het eindproduct gebruikt.

Cederhout is irriterend voor de ogen, de ademhalingswegen en de huid. Het bevat geen van de allergenen die door de EU zijn aangewezen als meest voorkomende contactallergenen in parfumcomposities en is al met al één van de mildste etherische oliën die er zijn. Restanten en onbruikbaar geworden olie afvoeren als klein chemisch afval. Bewaar cederhoutolie niet te koud en zeker niet in de koelkast, daardoor kan het bestanddeel cedrol uitkristalliseren, dit lost alleen met grote moeite weer op.

De 250 g en de 1 kg verpakking worden niet aan particulieren geleverd omdat we hier geen goede verpakking voor hebben kunnen vinden die aan de wettelijke eisen (kindveilige dop) voldoet. Voor professionele gebruikers is deze kindveilige dop niet verplicht.

CAS-nr TSCA: 8000-27-9
CAS-nr EU: 85085-41-2
EG-nr: 285-370-3
FEMA-nr: geen
INCI: JUNIPERUS VIRGINIANA WOOD OIL

Product Documentatie

Allergenenspecificatie
Download

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 20101-4 € 3,50 0,05
50 ml 20101-6 € 10,00 0,10
250 g NIET voor particulieren 20101-8 € 27,00 0,30
1 kg NIET voor particulieren 20101-0 € 80,00 1,20