Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

EO Cassia

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
20139
Eenheid:
Aantal:
  

EO Cassia

Cassia is het broertje van kaneel. Sterker nog, dat poeder in de keuken in het potje met de tekst "kaneel" bestaan meestal helemaal of gedeeltelijk uit gemalen cassiaschors, in plaats van uit kaneelschors! Onze etherische cassiaolie wordt met behulp van stoomdestilatie gemaakt van de bast van de Cinnamomum cassia. De olie ruikt veel sterker naar kaneel dan onze kaneelbladolie. Verwar cassia niet met cassie, dat is acacia, een heel andere geur. Land van herkomst is China, vandaar ook de naam 'Chinese kaneel'.
De Engelse naam is cassia, de Franse naam is cannelier de Chine, casse of cassia, de Duitse naam is zimtkassie.

Indicatie van de samenstelling:
>25 % - Kaneelaldehyde
5-10 % - beta Caryofyleen, beta Fellandreen
2-5 % - delta-3-Careen, Cinnamylacetaat, Coumarine, para Cymeen, Eugenol, Kamfer, Linalool, alfa Pineen

Cassia is vooral een hartnoot die je al in de top ruikt. De top is vooral zoet, warm, specerij, kaneel. In het hart komen daar nog houtige en harsachtige geuren bij.
Cassia wordt met name veel in zeep gebruikt, bijvoorbeeld in anjer, chypre, jasmijn en vooral kruidige zepen zoals Windsorzeep, maar ook -in kleine hoeveelheden- in parfums. Daarnaast is het een belangrijk element in kerstgeuren.
Nadelen van cassia zijn dat het tot verkleuringen kan leiden, en dat het niet echt huidvriendelijk is. Desondanks is het de beste en veiligste natuurlijke stof om een kaneelgeur te maken.

Aan de olie is niets toegevoegd, het is 100% zuivere etherische olie.

Cassiaolie is schadelijk bij contact met de huid (in onverdunde vorm) en kan tot overgevoeligheidsrecaties leiden. Het bevat kaneelalcohol, kaneelaldehyde, coumarine, benzylbenzoaat en linalool, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren.
Einecs nummer: 284-635-0

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 20139-4 € 4,00 0,05
50 ml 20139-6 € 12,00 0,10
250 ml 20139-8 € 42,00 0,32