Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

EO Basilicum MC

Vanaf   € 5,00
Art Nr:
20140
Eenheid:
Aantal:
  

EO Basilicum MC

Met basilicum MC bedoelen we olie van de "zoete basilicum", ofwel Ocimum basilicum. De etherische olie wordt van het hele kruid gemaakt door middel van stoomdestillatie. Onze basilicumolie is afkomstig van de Comoren en van het estragol / methylchavicol type, vandaar ook de toevoeging MC.
De Engelse naam is basil, de Franse naam is basilic, de Duitse naam is basilikum.

Indicatie van de samenstelling:
> 25 % - beta Cariofyleen
10-25 % - Cadinol
5-10 % - alfa Bergamoteen, alfa Humuleen
2-5 % - Cubenol, Eugenol, Linalool, Methylcinnamaat,

Basilicumolie wordt in parfums als hart of topnoot gebruikt. De geur is eerst fris, kruidig, richting anijs, in het hart wordt het minder fris, meer zoet en verdiept het kruidige zich tot meer specerij achtig. Tot ver in de basis is deze specerijachtige geur te ruiken en verleent warmte aan de basis. Breed inzetbaar, maar vooral veel gebruikt in chypres, fougère (met name de meer moderne fougères) en in veel klassieke bloemenparfums samen met aldehyden.
Basilicumolie is zeer geschikt voor de parfumering van zeep.

Aan de olie is niets toegevoegd, het is 100% zuivere etherische olie. 

Basilicumolie is schadelijk bij opname door de mond, irriterend voor de ogen, de ademhalingswegen en de huid en schadelijk voor het milieu. Het bevat eugenol, limoneen en linalool, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren. In basilicumolie (en baslicumblad) komt van nature een kleine hoeveelheid methyleugenol voor, een kankerverwekkende stof. De olie is daarom gelabeld als mogelijk kankerverwekkend, het kan mogelijk genetische schade veroorzaken.
Einecs nummer: 283-900-8

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 20140-4 € 5,00 0,05
50 ml 20140-6 € 15,00 0,10