Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

EO Citroen CP

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
20102
Eenheid:
Aantal:
  

EO Citroen CP

De 240 g verpakking wordt NIET aan particuliere klanten geleverd!

Onze etherische citroenolie wordt door middel van koude persing gemaakt van de schillen van de Citrus limon (L.) Osbeck ofwel de citroen. De citroenen die hiervoor gebruikt worden zijn -in ons geval- afkomstig uit Zuid Afrika, of Italië (dat kan per keer verschillen).
De Engelse naam is lemon, de Franse naam is citron, de Duitse naam is zitrone, ook wel citrone.

Indicatie van de samenstelling:
> 25 % - Limoneen
10-25 % - beta Pineen
5-10 % - gamma Terpineen
1-2 % - alfa Pineen, Nerol, Geraniol
Citroen is in parfums een typische topnoot. Het geeft in de top een frisse, pittige citrusgeur, in het hart blijft die frisheid en komt een zoete noot naar boven en zelfs in de basis is er nog wat warmte van de citroen aanwezig. Het is een noodzakelijk ingrediënt in eau-de-cologne. Citroen wordt wel vaak met schoonmaakmiddel geassocieerd, vandaar dat in veel nieuwere parfums citroen vervangen wordt door andere citrus oliën.
In veel moderne unisex parfums bestaat de topnoot uit een mengeling van ongeveer half om half citroenolie en bergamotolie. In zeep is het vrijwel onbruikbaar tenzij het met een geschikt sterk fixatiemiddel wordt gebruikt.
Citroen past goed bij de meeste andere etherische oliën. Verder onder meer bij diverse benzyl-esters. Het geeft een frisheid aan parfums.

Etherische olie van citroen is zeer gevoelig voor oxidatie, dit is zichtbaar aan het troebel worden van de olie of aan de neerslag die zich meestal onder in het flesje bevindt. Om deze oxidatie tegen te gaan voegen we 0,1% BHT toe aan de citroenolie. Ook nu kan het zijn dat de olie bij ontvangst of gebruik troebel is of wordt, maar de kans is een stuk kleiner. Deze vaste oxidatieproducten kunnen uit de olie worden verwijderd door te filtreren.
Beter is het voorkomen van oxidatie, houd het flesje zoveel mogelijk gesloten, gebruik de olie niet langer dan een jaar en bewaar de olie koel, eventueel in de koelkast. Afgezien van BHT is er niets aan de olie toegevoegd.

Citroenolie is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Verder ontvlambaar, dus pas op met aromabranders: zorg dat hier voldoende water in zit. Bij het verslikken kan longschade ontstaan. Het bevat limoneen en geraniol, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren. Citroenolie is milieuschadelijk, eventuele resten moeten als oplosmiddel met het klein chemisch afval worden meegegeven.

De 240 g verpakking wordt niet aan particulieren geleverd omdat we hier geen goede verpakking voor hebben kunnen vinden die aan de wettelijke eisen (kindveilige dop) voldoet. Voor professionele gebruikers is deze kindveilige dop niet verplicht.

CAS-nr TSCA: 8008-56-8
CAS-nr EU: 84929-31-7
EG-nr: 284-515-8
FEMA-nr: 2625
INCI: CITRUS LIMON PEEL OIL

Product Documentatie

Allergenenspecificatie
Download

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 20102-4 € 3,50 0,05
50 ml 20102-6 € 10,00 0,10
240 g NIET voor particulieren 20102-8 € 30,00 0,32