Aldehyde C16 aardbei

Vanaf   € 3,00
Art Nr:
23077
Eenheid:
Aantal:
  

Aldehyde C16 aardbei

Net als bij aldehyde C14 is aldehyde C16 geen aldehyde. Ook hier is de naam indertijd bedacht om de concurrentie om de tuin te leiden. Een betere naam zou zijn ethylmethylfenylglycidaat, maar die wordt minder gebruikt. Om die reden zie je vaak na de naam van deze geurstof de toevoeging "so called", het is geen aldehyde, het wordt zo genoemd. Het is een synthetische stof die sinds het begin van de twintigste eeuw wordt gebruikt. Let wel, het is een geurstof, niet een complete aardbeiencompositie. Gebruik het samen met andere geurstoffen om een mooie afgeronde geur samen te stellen, niet als enige parfumstof in bijvoorbeeld shampoo.

Aldehyde C16 is een vloeistof met een geur die duidelijk doet denken aan aardbei. Dat is meteen ook een belangrijk gebruik: in composities waar de geur van aardbei of andere bosvruchten gewenst is. Daarnaast is het in kleine hoeveelheden geschikt voor het toevoegen van een zoete en fruitige noot aan een compositie. Daardoor is het aanmerkelijk breder in te zetten dan de beschrijving, of een eerste kennismaking met de geur zou vermoeden. De stof is vooral een basisnoot.
Aldehyde C16 heeft een redelijk sterke geur. Voor gebruik in fruitbases kan het prima onverdund worden gebruikt, een verdunning van 10% is praktisch voor het leggen van accenten. In zeep is de geur lastig in te zetten.

Na een aantal verdachte bestellingen hebben we besloten de verkoop van Aldehyde C16 aardbei te beperken op dezelfde manier als sommige andere stoffen, zie hier voor meer informatie.

Aldehyde C16 aardbei is een van de producten waarvan we niet garanderen dat de houdbaarheidsdatum tenminste vier maanden in de toekomst ligt, zie ook vraag 9 van onze FAQ.
De huidige voorraad heeft als vervaldatum EXP 05/2017.

Aldehyde C16 is voor mensen onschadelijk, voor het milieu beperkt schadelijk.

De Engelse naam is aldehyde C16 strawberry.
Einecs nummer: 201-061-8
CAS nummer: 77-83-8
FEMA nummer: 2444

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 23077-4 € 3,00 0,05
50 ml 23077-6 € 9,00 0,10
250 g 23077-8 € 35,00 0,30