Schriftelijke cursus cremes maken pro

€ 95,00
Art Nr:
10921
Aantal:
  

Schriftelijke cursus cremes maken pro

Deze cursus is in 2015 grondig herzien en aangepast.

BELANGRIJK: voor het maken van de formuleringen ('recepten') uit de cursus is een kwalitatief goede weegschaal nodig waarmee ten minste 100 gram gewogen kan worden met een precisie van 0,1 gram, deze weegschaal is NIET in begrepen in de cursus en moet los worden aangeschaft (tenzij u er al een heeft). Deze weegschaal is een goede keuze als u er nog geen heeft.

De cursus is schriftelijk, dat wil zeggen: u kunt de cursus thuis volgen in uw eigen tijd en er zo lang over doen als u zelf wil. De cursus is bedoeld voor professionals en amateurs die een professioneel niveau nastreven, het is niet bedoeld om even in een uurtje een crème in elkaar te zetten. De benodigde studietijd zal per persoon verschillen, sommigen zullen de hele cursus in een dag kunnen afronden; het is beter er een paar dagdelen voor te gebruiken.

Het is niet noodzakelijk speciale voorkennis te hebben, al kan het handig zijn. Wat belangrijk is is goede kennis van de Nederlandse taal, goede rekenvaardigheid en bij voorkeur minimaal basis MBO niveau qua opleiding. Er is verder altijd een klein risico dat we u niets nieuws kunnen leren, bijvoorbeeld omdat u behoorlijk ervaren bent of boeken in andere talen heeft bestudeerd.

De cursus bestaat uit drie delen:
- Een Nederlandstalige syllabus van ongeveer 20 pagina's waarin de theorie beknopt wordt behandeld en de formuleringen staan.
- Twee maanden ondersteuning per email.
- Alle benodigde grondstoffen, potjes, pipetten, spatels en een thermometer voor het maken van de acht formuleringen uit de brochure. NIET inbegrepen is een geschikte weegschaal, zie boven.

Syllabus

Een eenvoudig vormgegeven mapje met ongeveer 20 pagina's op A4 formaat. De tekst is beknopt, maar behoorlijk volledig. Voor zover wij weten is er in het Nederlands niet iets vergelijkbaars, laat staan beters te vinden. In de syllabus worden onder andere de volgende zaken behandeld:
  • - Crème en emulsie
  • - Kennis over grondstoffen
  • - Kennis over productie
  • - Mythes met betrekking tot crèmes
  • - W/O en O/W crèmes
  • - Stabiliseren en conserveren
  • - Consistentie
  • - Functie van crèmes
  • - Formuleringen van acht crèmes
De syllabus is NIET los leverbaar, maar kan alleen besteld worden als onderdeel van deze cursus.

Ondersteuning

Omdat iedereen andere voorkennis heeft, andere ervaring en een ander leerniveau, maar ook bijvoorbeeld andere doelen is er een stuk maatwerk in de vorm van ondersteuning per email. Dit werkt als volgt: u werkt de stof door en als er vragen of problemen zijn waar u niet zelf uitkomt dan stuurt u deze naar de klantenservice van De Hekserij. Ook als er vragen zijn met betrekking tot uw specifieke situatie kunt u die stellen, we proberen u zo goed mogelijk te helpen. De vragen kunt u tot twee maanden na aanschaf van de cursus indienen, maar ook als er daarna vragen zijn zullen we u in veel gevallen ook van dienst kunnen zijn. Voor het overige: vragen worden in redelijkheid behandeld: we kunnen niet altijd elke gedetailleerde vraag behandelen, in principe besteden we maximaal twee uur aan het beantwoorden van uw vragen. Maak vooral gebruik van deze ondersteuning!

Materialen

De voor het maken van de formuleringen benodigde materialen staan aangegeven op de Picklijst, deze vindt u onder het tabblad 'Documentatie'. Daarnaast is de eerder genoemde weegschaal nodig. Als u de crèmes wil parfumeren dan zou u bijvoorbeeld PO Perzik kunnen gebruiken of een andere toepasselijke parfumolie. Gebruik maximaal 4 druppels parfumolie per 100 gram crème.

Met de geleverde materialen kunt u in elk geval de 8 x 100 gram crème maken waarvan de formuleringen in de syllabus staan, u houdt over voor verdere experimenten, maar uiteraard is dat niet heel belangrijk: het gaat om de kennis, het maken van crèmes is belangrijk voor het leren-door-te-doen, niet voor de crème die u er aan overhoudt.

Iedereen die tussen 1 januari 2011 en 1 september 2015 deze cursus heeft gekocht wordt door ons benaderd om tegen een scherpe prijs te profiteren van de extra's van de vernieuwde cursus.

Verdere informatie volgt zeer binnenkort.

Product Documentatie

Picklijst
Download