IJzer(II)sulfaat (T)

Vanaf   € 6,00
Art Nr:
32023
Eenheid:
Aantal:
  

IJzer(II)sulfaat (T)

IJzer(II)sulfaat 50 gram.

We verkopen het waterhoudende ijzer(II)sulfaat heptahydraat. IJzersulfaat wordt al eeuwenlang door mensen gebruikt. Op sommige plaatsen kan dit in een redelijk zuivere vorm worden gewonnen als "ijzervitriool". Tegenwoordig wordt het in bulk gewonnen uit afvalstromen van de staalindustrie of uit zuiver ijzer en zwavelzuur. IJzer(II)sulfaat heeft een licht groene kleur. Onder invloed van zuurstof uit de lucht wordt het langzaam omgezet in IJzer(III)sulfaat. Ook de IJzer(II)sulfaat die door ons geleverd wordt bestaat voor een klein deel uit dit bruine IJzer(III)sulfaat. Voor de meeste toepassingen is dit geen bezwaar. Om deze oxidatie te voorkomen wordt bovendien een kleine hoeveelheid zwavelzuur toegevoegd.

IJzer(II)sulfaat wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Als beitsmiddel bij het verven van wol
- In bepaalde inksoorten
- Als mosdodend middel

De kwaliteit die we leveren is een niet al te zuivere, waterhoudende, technische kwaliteit, prima voor de boven genoemde toepassingen. De onzuiverheid bestaat hoofdzakelijk uit ijzer(III)sulfaat, herkenbaar als bruine spikkels en klontjes tussen het groene ijzer(II)sulfaat. Na verloop van tijd zal steeds meer ijzer(II)sulfaat oxideren, uiteindelijk is alles bruin. Om die reden is het aan te raden de pot na gebruik goed te sluiten en niet meer te kopen dan u in de komende jaren verwacht te gebruiken.

IJzer(II)sulfaat Ferrosulfaat, groene vitriool, ijzervitriool, ijzersulfaat
CAS nummer 7782-63-0
EC nummer 231-753-5
Formule FeSO4 x 7 H2O
Zuiverheid Technisch

IJzer(II)sulfaat is schadelijk bij inname. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Er gelden de volgende waarschuwingen:

R22 Schadelijk bij opname door de mond
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren.
S36/37/39 Draag geschikte beschermende kleding, handschoenen en een beschermingsmiddel voor de ogen/voor het gezicht

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 32023-6 € 6,00 0,12
700 g 32023-9 € 15,00 0,85