Product is Sold Out
  Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Citroenzuur OP=OP

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
13002

Citroenzuur OP=OP

Dit product wordt vervangen door 13014 - Citroenzuur watervrij. Leverbaar zolang de voorraad strekt, OP=OP.

Citroenzuur zit in erg veel soorten cosmetica. Het verlaagt de pH (zuurgraad) van cosmetica zodat de cosmetica zuurder wordt. Omdat de huid van nature vrij zuur is wordt zure cosmetica vaak beter verdragen dan niet zure cosmetica. Ook gaat verlaging van de zuurgraad bederf tegen, al moet je meestal nog een aanvullend conserveermiddel gebruiken.
Om shampoo met Rewoderm te kunnen verdikken moet je ook een zuur gebruiken. Verder wordt citroenzuur samen met natriumbicarbonaat gebruikt in bruisend badzout en bruisballen: citroenzuur maakt koolzuurgas vrij uit natriumbicarbonaat dat zorgt voor de bubbels.

De soort die we verkopen is het monohydraat, dus per molecuul citroenzuur is één molecuul water aanwezig. De zuiverheid is > 99%.

De INCI naam van citroenzuur is Citric Acid.

Buiten cosmetica zijn er diverse toepassingen voor citroenzuur, bijvoorbeeld in de chemische vulkaan of 2% citroenzuur in water opgelost als stopbad in de doka.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

Uitverkocht