Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Ascorbinezuur

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
10332
Eenheid:
Aantal:
  

Ascorbinezuur

Ascorbinezuur ofwel Vitamine C is een wateroplosbare stof die in cosmetica als antioxidant wordt gebruikt en breder in de chemie als reductor.

Omdat ascorbinezuur niet vetoplosbaar is zal het alleen in water oplosbare stoffen kunnen beschermen tegen zuurstof. In cosmetische producten zijn er maar weinig wateroplosbare stoffen die deze bescherming nodig hebben. Om die reden is het gebruik van ascorbinezuur als antioxidant in cosmetica meestal weinig zinvol. Als het er inzit is het meestal omdat men geneigd is cosmetica met vitamines als gezond te zien, al is er weinig reden om aan te nemen dat de vitamine C in een crème op deze manier in meetbare hoeveelheden in het lichaam terecht komt.
INCI: Ascorbic Acid.

In dokarecepten zoals Pyrocat HDC en Pyrocat PC wordt ascorbinezuur wel gebruikt als reductor. Ook bij chemische proefjes en in diverse andere technische toepassingen wordt het om deze reden wel gebruikt.

Ascorbinezuur is een beetje gevoelig voor zonlicht: koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

Ascorbinezuur is onder REACH niet ingedeeld als gevaarlijke stof, uiteraard is het aan te raden er evengoed voorzichtig mee om te gaan.
CAS nummer: 50-81-7
EINECS nummer: 200-066-2

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 10332-6 € 4,00 0,10
250 g 10332-8 € 12,00 0,32