Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

EO Roze peper

Vanaf   € 12,00
Art Nr:
20153
Eenheid:
Aantal:
  

EO Roze peper

Onze etherische roze peperolie wordt door middel van stoomdistillatie gemaakt van de vruchten van Schinus terebinthifolius Raddi ofwel roze peper, de correcte botanische naam is overigens mogelijk anders, nl S. terebinthifolia. Onze olie wordt gewonnen in Réunion, een Frans eiland in de Indische oceaan.
De Engelse naam van de vrucht is rose pepper, de Franse naam is baies roses en de Duitse naam is Rosa Pfeffer.

Indicatie van de samenstelling:
> 25 % - delta 3-careen
10-25 % - alfa Fellandreen, Limoneen, alfa Pineen
5-10 % - para Cymeen, Sylvestreen
2-5 % - Germacreen D
1-2 % - trans Caryofylleen, beta Myrceen, iso Terpinoleen

Roze peperolie is in parfums hoofdzakelijk topnoot. De geur is kenmerkend peperachtig, kruidig, maar frisser dan zwarte peper. In het hart blijft er weinig van de geur over.
Roze peperolie wordt nog niet zo heel lang commercieel geproduceerd, het was en is populair onder bepaalde parfumeurs aan het begin van de 21e eeuw, en past goed in frisse en kruidige topnoten van ambers en kruidige geuren. In zeep is de olie waarschijnlijk onvoldoende stabiel.

De olie is erg gevoelig voor oxidatie, om die reden is 0,1% BHT toegevoegd als antioxidant. Het is verder 100% zuivere etherische olie. 

Roze peperolie is ontvlambaar, irriterend voor de huid en allergeen voor de huid. Bij het verslikken kan longschade ontstaan. Roze peperolie bevat limoneen en linalool, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren.

CAS-nr TSCA: 949495-68-5
CAS-nr EU: 949495-68-5
EG-nr: 619-090-3
FEMA-nr: geen
INCI: SCHINUS TEREBINTHIFOLIUS FRUIT OIL

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
5 g 20153-3 € 12,00 0,04
20 g 20153-5 € 36,00 0,08
50 g 20153-6 € 70,00 0,15