Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Vaseline

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
11180
Eenheid:
Aantal:
  

Vaseline

Vaseline is een zachte wasachtige stof die wordt gewonnen uit aardolie.
Vaseline is een veel gebruikte zalfbasis. Hoewel sommige mensen vaseline als niet natuurlijk beschouwen wordt vaseline ook veel gebruikt als zalfbasis in de kruidengeneeskunde. In de reguliere geneeskunde is vaseline zeer populair, het bederft niet, is niet allergeen (en wordt daarom ook gebruikt als neutrale stof tijdens allergietesten), niet giftig of op een andere manier schadelijk.
Het is bij dit alles wel heel belangrijk dat de vaseline zeer zuiver is, voor gebruik in geneesmiddelen en cosmetica worden hoge eisen gesteld aan de zuiverheid. Dat is belangrijk, want onzuivere vaseline kan wel degelijk schadelijk zijn.
Vaseline is een occlusief, het houdt de verdamping van water uit de huid deels tegen en gaat op die manier uitdroging van de huid tegen. Hierdoor blijft de huid zacht.

De aanduiding volgens INCI: Petrolatum

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 g 11180-7 € 4,00 0,15
250 g 11180-8 € 7,00 0,32
1 kg 11180-0 € 18,00 1,10