Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Sheabutter

Vanaf   € 5,00
Art Nr:
11071
Eenheid:
Aantal:
  

Sheabutter

Sheabutter, ook wel sheanutbutter, skiboter of karitéboter genoemd is het vet uit de vruchten van de Karitéeboom. Deze boom groeit op de savannen ten zuiden van de Sahara. Het is een relatief "nieuwe" grondstof in de westerse cosmetica, hoewel sheabutter door de locale bevolking van de gebieden waar de boom voorkomt al langer gebruikt wordt voor cosmetische doeleinden.
Net als andere boters zoals cacaoboter smelt sheabutter bij lichaamstemperatuur. Dat maakt ook sheaboter buitengewoon geschikt voor gebruik in lippenbalsem en lippenzalf. Verder in de verzorging en styling van met name kroeshaar. Ook is sheabutter geschikt voor crèmes voor de gevoelige, oudere en droge huid.

Sheanutboter is redelijk goed houdbaar en wordt niet snel rans. We hebben daarom voor een beperkt geraffineerde variant gekozen met ongeveer 10% onverzeepbare bestanddelen en de natuurlijk aanwezige vitamine A en E.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

Sheabutter is een plantaardig vet. De INCI naam is Butyrospermum Parkii Butter.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 g 11071-7 € 5,00 0,15
250 g 11071-8 € 9,00 0,32
1 kg 11071-0 € 24,00 1,10