Carnaubawas

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
11104
Eenheid:
Aantal:
  

Carnaubawas

Carnaubawas is een plantaardige was, afkomstig van de bladeren van de carnaubapalm Copernicia prunifera (Mill.) H.E.Moore (ook wel Copernicia cerifera), die in delen van Zuid-Amerika voorkomt. Voor gebruik in cosmetica wordt de was uiteraard goed schoon gemaakt.
Carnaubawas is een buitengewoon harde was met een hoog smeltpunt. In de cosmetica wordt deze was dan ook vaak gebruikt om een harde zalf of crème te maken en het is een belangrijke grondstof voor lippenstift.

Met name vanwege het gebruik in decoratieve cosmetica hebben we gekozen voor een licht gekleurde carnauba was (T1), maar licht gekleurd betekent nog altijd behoorlijk bruin/geel. Buiten de cosmetica wordt carnaubawas gebruikt in slijtvaste boenwas en in vulwas.

INCI: Copernicia Cerifera Cera.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 11104-6 € 3,50 0,10
250 g 11104-8 € 15,00 0,32
1 kg 11104-0 € 55,00 0,00