Bijenwas geel

Vanaf   € 3,00
Art Nr:
11101
Eenheid:
Aantal:
  

Bijenwas geel

Bijenwas is een zeer klassiek ingrediënt in crèmes en zalven. Galenus gebruikte dit aan het begin van de jaartelling al in de oudst bekende coldcream recepten. Bijenwas wordt met name gebruikt om de consistentie en de glans van crèmes te verbeteren. Buiten de cosmetica wordt bijenwas onder meer gebruikt als ingrediënt in boenwas en in kaarsen.

Onze gele bijenwas wordt gecontroleerd op het voorkomen van paraffine, stearine en andere 'adulterants', dat wil zeggen, stoffen die er niet in thuis horen en er per ongeluk of expres in terecht zijn gekomen. Dat maakt de was helaas wel een stuk duurder dan bijenwas die er niet op gecontroleerd wordt. Hoewel zaken als paraffine en stearine de was niet ongeschikt voor gebruik in cosmetica hoeven te maken denken we dat de meeste van onze klanten liever een puur natuurproduct willen hebben dat zo min mogelijk andere zaken bevat.

De was is beperkt gezuiverd, zodat deze geschikt is voor gebruik in cosmetica, maar niet expres gebleekt. Omdat het een natuurproduct is kan de was de ene keer donkergeel zijn, de andere keer lichtgeel, dan weer oranjebruin, dan weer vaalgeel. Heeft u liever een constante kleur dan zou u de gebleekte witte bijenwas kunnen gebruiken, die is altijd lichtgekleurd: wit of heel licht geel.
In drogisterij en supermarkt wordt onder de naam 'bijenwas' meestal iets heel anders verkocht, een boenwas die naast bijenwas ook andere stoffen bevat en volkomen ongeschikt is voor het maken van cosmetica!

Bijenwas wordt wel eens gepromoot als emulgator. Hoewel bijenwas inderdaad een zeer klein beetje emulgerende stoffen bevat is dat zo weinig dat je bijenwas in de praktijk niet goed als emulgator kan gebruiken. Een betere optie is een combinatie van kaliumcarbonaat en bijenwas gebruiken als emulgator. Gebruik bijenwas dan in de vetfase en kaliumcarbonaat in de waterfase. Samen vormen ze zeep die vervolgens als emulgator werkt. In plaats van kaliumcarbonaat werd ook wel borax gebruikt, maar borax wordt tegenwoordig in Europa gezien als zeer schadelijke stof, dus gebruik van borax raden we om die reden af.

We leveren de was in de vorm van grote korrels of vlokken, deze zijn verpakt in plastic zakken.

De aanduiding volgens INCI: Cera Alba, tot voor kort was dit Cera Flava.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 11101-6 € 3,00 0,08
250 g 11101-8 € 9,00 0,28
1 kg 11101-0 € 27,00 1,10
5 kg 11101-B € 120,00 5,30