Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Sorbitol

Vanaf   € 5,00
Art Nr:
10631
Eenheid:
Aantal:
  

Sorbitol

Sorbitol wordt ook wel sorbietsuiker genoemd. Het is net als glycerine een polyalcohol. Het is een fijn poeder dat makkelijk in water oplost.

Sorbitol wordt gebruikt als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. In een lage concentratie zorgt het daardoor dat de crème niet uitdroogt, maar ook dat de sorbitol die in de huid trekt het daar aanwezige vocht vasthoudt. In hogere concentraties kan het vocht uit de huid aantrekken. Om die reden is het verstandig om het percentage sorbitol niet te hoog te maken. Gebruik niet meer dan ongeveer 5% sorbitol in je producten om uitdroging te voorkomen. Bij producten die weer worden afgespoeld, waaronder tandpasta, is een hoger percentage mogelijk.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam van sorbitol is Sorbitol.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
250 g 10631-8 € 5,00 0,32
1 kg 10631-0 € 15,00 0,00