Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Propyleenglycol

Vanaf   € 3,00
Art Nr:
10633
Eenheid:
Aantal:
  

Propyleenglycol

Propyleenglycol, ook wel 1,2-propaandiol PG of MPG, is een veel gebruikte stof in diverse soorten cosmetica. Het wordt gebruikt als oplosmiddel en als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. Als vochtaantrekkend middel zorgt het in een lage concentratie dat de crème niet uitdroogt, maar mogelijk ook dat de huid minder uitdroogt. Als oplosmiddel heeft het het voordeel ten opzichte van water dat het niet door micro-organismen wordt aangetast bij hogere concentraties.

Propyleenglycol kan een conserveermiddel geheel of gedeeltelijk vervangen. Het verlaagt de zogenaamde "wateractiviteit" van een product. Producten die tenminste 20 % propyleenglycol bevatten zullen in de meeste gevallen niet meer bederven. Bij een lager percentage is conservering wel nodig. Bij rinse-off producten (producten die van de huid worden afgespoeld) kan propyleenglycol in elke hoeveelheid worden ingezet. Bij stay-on producten (producten die op de huid blijven liggen) is de gebruikelijke dosering lager, meestal onder de 10%.

Naast gebruik in cosmetica zijn er ook diverse 'technische' toepassingen, bijvoorbeeld om water geheel of gedeeltelijk te vervangen in dokarecepten, hierdoor krijgt schimmelvorming minder kans.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen. Gebruik van dit product in aromamengsels voor elektrisch roken raden we nadrukkelijk af: we hebben geen idee of de kwaliteit die we verkopen daar geschikt voor is.

De INCI naam van propyleenglycol is Propylene Glycol.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 10633-7 € 3,00 0,15
250 ml 10633-8 € 5,00 0,32
1 liter 10633-0 € 15,00 1,10