Hyaluronzuur

Vanaf   € 6,50
Art Nr:
10642
Eenheid:
Aantal:
  

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is één van de vele eiwitstoffen die in de huid voorkomen, het is het vulmiddel tussen de cellen van de huid. Het wordt in de cosmetica gebruikt als anti-rimpelmiddel, maar heeft ook een conditionerende werking op de huid. Het houdt vocht vast en laat een dun filmpje achter op de huid. Het wordt beschouwd als één van de beste producten in zijn soort. Het is vrij prijzig, maar je hebt ook maar weinig nodig. Gebruikelijk is een percentage van 0,1 tot 0,5% in het eindproduct. Hyaluronzuur wordt microbiologisch gemaakt uit de celmembranen van speciaal gekweekte micro-organismen. Het is oplosbaar in water, maar je moet het wel de tijd gunnen om op te lossen. Het hyaluronzuur dat we verkopen heeft een hoog moleculair gewicht (> 1,8 MDa), dat is gebruikelijk voor gebruik in anti-aging producten.

Om het ingewikkeld te maken wordt de naam hyaluronzuur gebruikt voor zowel het vrije zuur als het natriumzout. T/m batch 11 leverden we het zuur, vanaf batch 12 het natriumzout. De INCI naam is wel anders, de oude naam was Hyaluronic Acid.

Bewaar hyaluronzuur koel, droog en donker. Een koelkast is niet aan te raden, omdat deze meestal te vochtig is. Ga er uiterst hygiënisch mee om, het is behoorlijk gevoelig voor bederf. Gebruik een eenmaal geopend potje hooguit een paar maanden en let er goed op dat de kleur en geur niet te sterk mogen veranderen, dat is vaak het eerste teken van bederf. Hoewel de aangegeven vervaldatum bij de meeste producten een richtlijn is, in veel gevallen is een product ook nog wel een tijdje na deze datum houdbaar, raden we in het geval van hyaluronzuur aan om het niet meer te gebruiken na de aangegeven vervaldatum (EXP), zie de zijkant van het etiket.

De Hekserij verkoopt geen medische producten, onze producten inclusief hyaluronzuur zijn dan ook NIET geschikt voor inspuiting of ander medisch gebruik.

De INCI naam van hyaluronzuur is Sodium Hyaluronate.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
1 g 10642-1 € 6,50 0,04
5 g 10642-3 € 20,00 0,00