Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Butyleenglycol

Vanaf   € 7,00
Art Nr:
10634
Eenheid:
Aantal:
  

Butyleenglycol

Butyleenglycol, ook wel 1,3-butaandiol of BG, is een cosmetica grondstof. Het wordt gebruikt als oplosmiddel in bijvoorbeeld plantenextracten en als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. Als vochtaantrekkend middel zorgt het in een lage concentratie dat de crème niet uitdroogt, maar mogelijk ook dat de huid minder uitdroogt. Als oplosmiddel heeft het het voordeel ten opzichte van water dat het niet door micro-organismen wordt aangetast bij hogere concentraties.

Butyleenglycol kan een conserveermiddel geheel of gedeeltelijk vervangen. Het verlaagt de zogenaamde "wateractiviteit" van een product. Producten die tenminste 10 % butyleenglycol bevatten zullen in de meeste gevallen niet meer bederven. Bij een lager percentage is conservering wel nodig. Bij rinse-off producten (producten die van de huid worden afgespoeld) kan butyleenglycol in elke hoeveelheid worden ingezet. Bij stay-on producten (producten die op de huid blijven liggen) is de gebruikelijke dosering lager, normaal maximaal 10%.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen. Gebruik van dit product in aromamengsels voor elektrisch roken raden we nadrukkelijk af: we hebben geen idee of de kwaliteit die we verkopen daar geschikt voor is.

De INCI naam van butyleenglycol is Butylene Glycol.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 10634-7 € 7,00 0,15
250 ml 10634-8 € 12,00 0,32
1 liter 10634-0 € 36,00 1,10