Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Cocoglucoside

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
10109
Eenheid:
Aantal:
  

Cocoglucoside

Cocoglucoside is een 50-55% oplossing van cocoglucoside in water. Onder hetzelfde artikelnummer verkochten we tot voor kort Decylglucoside, een vrijwel identiek product. Het voordeel van cocoglucoside boven decylglucoside is dat we nu zeker weten dat het hoofdzakelijk van kokosolie is gemaakt, waar decylglucoside ook van palmolie kan worden gemaakt en in theorie zelfs van aardolie. Naast kokosolie wordt glucose gebruikt, ook van plantaardige herkomst.

Cocoglucoside is vooral populair in zogenaamde "natuurlijke" of "biologische" cosmetica. Hier is een goede reden voor: het product is 100% van plantaardige stoffen gemaakt, er zit zelfs niet een klein beetje verborgen petrochemisch stukje in. Verder is het helemaal biologisch afbreekbaar. Namen die voor vergelijkbare producten worden gebruikt zijn naast decylglucoside Plantaren en laurylglucoside, in het algemeen is bij deze stoffen minder bekend over de plantaardige herkomst dan bij cocoglucoside; meestal kunnen deze stoffen 1:1 worden uitgewisseld, let wel op de concentratie en reken waar nodig om.

Cocoglucoside is vrij mild en wordt goed door de huid verdragen. Het reinigend vermogen is minder dan bij veel andere tensiden, wat op zich goed past bij de tendens dat mensen dagelijks reinigende producten gebruiken. Het percentage wasactieve stof is 50-55%. Het kan bij elke gebruikelijke pH worden toegepast (3-11).

INCI: Aqua, Coco Glucoside 

Hoewel de stof wordt gemaakt in de fabriek door de grondstoffen chemisch ingrijpend te wijzigen wordt deze stof vaak gezien als een natuurlijk ingrediënt bij uitstek. Waarschijnlijk omdat er geen echt natuurlijke en bruikbare schuimende reiniger bestaat, dit is dan een redelijk compromis.

De verpakking van 250 ml en 1000 ml  is bruin kunststof (PET) met een witte garantiesluiting, de 5 kg verpakking is een doorschijnend kunststof (HDPE) jerrycan met een grote zwarte garantiesluiting.

De vervaldatum ligt bij levering meestal op 10-15 maanden, zie ook de algemene informatie over houdbaarheid in Veelgestelde vragen.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
250 ml 10109-8 € 4,00 0,30
1 liter 10109-0 € 12,00 1,10
5 kg 10109-B € 50,00 0,00

Accessorize your purchase with these related items

Jerrycan sleutel DIN 51
Jerrycan sleutel DIN 51
€ 3,00