Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Smeerwortelextract

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
10523
Eenheid:
Aantal:
  

Smeerwortelextract

Smeerwortelextract wordt gemaakt van de wortels van de Smeerwortel (Symphytum Officinale L.) met een mengsel van plantaardige glycerine en water. Door het hoge percentage glycerine (> 65%) is een conserveermiddel niet nodig.

Hoewel De Hekserij geen enkel product verkoopt dat bedoeld is voor inwendig gebruik, willen we er hier nog eens nadrukkelijk op wijzen: gebruik ook dit product beslist NIET inwendig. Hoewel uitwendig gebruik van smeerwortelextract normaal gesproken veilig is kan inwendig gebruik schadelijk zijn, het bevat stoffen die bij inwendig gebruik kanker kunnen veroorzaken. Om die reden is de verkoop van kruidenproducten met smeerwortel voor inwendig gebruik aan strenge regels onderworpen.

Het gebruik is hoofdzakelijk gebaseerd op traditie, er is -zoals meestal in de cosmetica- weinig goed onderzoek naar de werking gedaan, onderstaande lijst is daarom ook gebaseerd op traditioneel gebruik en op basis van de beste informatie die we beschikbaar hebben.

- Wondgenezend, wellicht de bekendste veronderstelde eigenschap, bijvoorbeeld in handcrème of aftershave.
- Adstringerend, huid samentrekkend, dus geschikt voor aftershaves en gezichtwater, met name voor de vette huid.
- Verzachtend, vermindert irritatie, bijvoorbeeld in crèmes en andere verzorgende cosmetica.
- Versterkend, de gezondheid en het aanzien van de huid bevorderend, wederom: crèmes, aftershave en gezichtwater.

In crèmes is 3-20% gebruikelijk, denk er aan het percentage aan glycerine, sorbitol en andere humectants te verlagen.
In aftershave en gezichtswater is 5-15% een mooi percentage, wederom: gebruik geen of minder andere humectants.

INCI: Glycerin, Aqua, Symphytum Officinale Root Extract.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 10523-4 € 3,50 0,05
50 ml 10523-6 € 10,00 0,10
250 ml 10523-8 € 32,00 0,32