Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Neemolie

Vanaf   € 8,00
Art Nr:
11010
Eenheid:
Aantal:
  

Neemolie

Onze neemolie wordt door koude persing uit de zaden van de neemboom gewonnen. De olie is vooral populair in ayurvedische cosmetica, maar kan ook in andere cosmetica worden gebruikt. Er worden twee botanische namen door elkaar gebruikt, namelijk Azadirachta Indica en Melia Azadirachta.

Hoewel de olie voornamelijk dienst doet als emoliënt (dus om de huid gladder en verzorgder te laten aanvoelen) wordt deze, ook wel als werkstof gezien. Traditioneel gebruik is bijvoorbeeld tegen haarluis en geïnfecteerde huid, echter wij konden geen goed onderzoek vinden waaruit een van deze claims te bewijzen zouden zijn.

Hoewel onze neemolie koudgeperst en niet geraffineerd is is de olie toch redelijk lang houdbaar.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

Neemolie is een plantaardige olie. De INCI naam is Melia Azadirachta Seed Oil.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 11010-7 € 8,00 0,15
250 ml 11010-8 € 15,00 0,32