Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Calendulaolie

Vanaf   € 6,00
Art Nr:
10560
Eenheid:
Aantal:
  

Calendulaolie

Calendulaolie is een maceraat (een bepaald type extract) van goudsbloem bloemen in sojaolie. Calendula komt van de botanische naam van de goudsbloem: Calendula officinalis L.. Er is ook een etherische olie van calendula en zelfs een vette olie, zorg ervoor dat u weet welke u hebben moet. Indien gebruikt in cosmetica formuleringen mag u er van uitgaan dat met 'calendulaolie' vrijwel altijd het maceraat wordt bedoeld.

In de cosmetica worden goudsbloemextracten onder andere voor het volgende gebruikt:
- Wondhelend
- Ontstekingsremmend
- Goed bij acné ,
- Goed voor een gevoelige huid
Let wel: dit zijn geen medische claims, het is ook maar sterk de vraag of dat gezien het beperkte onderzoek dat hiernaar is gedaan een redelijke claim zou zijn.

De olie kan worden gebruikt in huidolie, als massageolie, in de vetfase van crèmes of in zalven. Onze calendula olie is gestabiliseerd met Vitamine E, daardoor is het minder gevoelig voor de inwerking van zuurstof uit de lucht.

Calendulaolie ziet er uit en voelt aan als sojaolie, met twee uitzonderingen: de kleur is donkerder: donkergeel tot donkergroen of bruin. Verder ruikt de olie wat naar goudsbloemen en kamille. De geur en kleur kunnen per batch sterk wisselen, zoals bij zoveel natuurproducten.

INCI: Glycine Soja Oil, Calendula Officinalis, Tocopherol.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 10560-7 € 6,00 0,15
250 ml 10560-8 € 12,00 0,32
1 liter 10560-0 € 35,00 1,15