Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Calendula-extract

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
10521
Eenheid:
Aantal:
  

Calendula-extract

In het kader van ons streven om meer natuurlijke producten te gaan verkopen en hier ook meer informatie over te geven hebben we ons oude calendula-extract vervangen door een ander dat volledig uit natuurlijke grondstoffen bestaat. Het extract wordt gemaakt van de bloemen van de goudsbloem (Calendula Officinalis L.) met een mengsel van plantaardige glycerine en water. Door het hoge percentage glycerine (> 65%) is een conserveermiddel niet nodig.

Het gebruik is hoofdzakelijk gebaseerd op traditie, er is -zoals meestal in de cosmetica- weinig goed onderzoek naar de werking gedaan, onderstaande lijst is daarom ook gebaseerd op traditioneel gebruik en op basis van de beste informatie die we beschikbaar hebben.

- Adstringerend, huid samentrekkend, dus geschikt voor aftershaves en gezichtwater, met name voor de vette huid.
- Verzachtend, vermindert irritatie, bijvoorbeeld in crèmes en andere verzorgende cosmetica.
- Goed bij acné
- Anti-oxidant, beperkt schade aan de huid veroorzaakt door (teveel) zonlicht.

In crèmes is 3-20% gebruikelijk, denk er aan het percentage aan glycerine, sorbitol en andere humectants te verlagen.
In aftershave en gezichtswater is 5-15% een mooi percentage, wederom: gebruik geen of minder andere humectants.

INCI: Glycerin, Aqua, Calendula Officinalis Flower Extract.
T/m batch 16 was de INCI: Aqua, Ethoxydiglycol, Propylene glycol, Butylene glycol, Calendula Officinalis.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 10521-4 € 3,50 0,05
50 ml 10521-6 € 10,00 0,10
250 ml 10521-8 € 32,00 0,32