Mica saffierblauw

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
10852
Eenheid:
Aantal:
  

Mica saffierblauw

Mica saffierblauw is een micapigment.

Dit pigment is leverbaar zolang de voorraad strekt, OP=OP.  Daarna zullen we waarschijnlijk wel een ander blauw micapigment in het assortiment opnemen.

Micapigmenten zijn glanzende pigmenten die bestaan uit een laagje pigment op een drager van mica. Door de dikte van de laag te wijzigen kunnen diverse kleuren worden gemaakt.

Mica saffierblauw bevat naast mica ook titaandioxide en bepaalde ijzerverbindingen waardoor een diepe kleur blauw ontstaat.
Het pigment kan worden gebruikt in diverse soorten make-up, beter niet in zeep (daar kan het snel ontkleuren), wel in stroperige douchegel. In water lost het niet op, dus het geeft een ondoorzichtig glittereffect aan shampoo, douchegel en vergelijkbare producten. Wettelijk niet beperkt, kan in principe in alle soorten cosmetica worden gebruikt. De deeltjesgrootte is 10-50 micrometer.
We hebben een beperkte voorraad van de huidige kleur, we zullen deze op termijn vervangen door een andere blauwe mica die mogelijk ook deels een andere samenstelling heeft en een wat andere tint.

Wij en anderen hebben in de loop van de tijd verschillende namen gebruikt voor dit product, vergelijkbare namen zijn en worden ook gebruikt voor andere pigmenten. Om te helpen met zoeken een lijst van alternatieve namen:
- Parelblauw (kan ook een witblauwe kleur zijn!)
- Parelsuperblauw
- Superparelblauw
- (Mix It) Korenbloem
- Hemelsblauw
- Superblauw

Bovenstaande en eerder door ons geleverde producten kunnen een andere INCI  en andere specificaties hebben dan het saffierblauw mica dat we momenteel leveren (vanaf Batch 1).

INCI: Mica, CI 77891, CI 77510

Zie hier voor meer informatie over pigmenten.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 g 10852-4 € 4,00 0,03
50 g 10852-6 € 12,00 0,08