Mica helder zilver

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
10854
Eenheid:
Aantal:
  

Mica helder zilver

Mica helder zilver is een micapigment.

Dit pigment wordt (vanaf Batch 3) vervangen door een ander micapigment met dezelfde INCI samenstelling, maar mogelijk net wat grover, fijner of een andere tint.

Micapigmenten zijn glanzende pigmenten die bestaan uit een laagje pigment op een drager van mica. Door de dikte van de laag te wijzigen kunnen diverse kleuren worden gemaakt. Mica helder zilver bevat naast mica alleen titaandioxide, de kleur is daardoor erg subtiel. Mica helder zilver geeft wat meer glans dan mica zijdewit. Kan worden gebruikt in alle soorten make-up, in shampoo en dergelijke als speciaal effect (lost NIET op!) en is volledig zeepbestendig. Wettelijk niet beperkt, kan in principe in alle soorten cosmetica worden gebruikt.
Micapigmenten NIET fijnmalen, de structuur wordt daarmee doorbroken en de glans verdwijnt. Ook niet in een vijzel / mortier gebruiken. Deeltjes grootte t/m Batch 2 15-70 micrometer. Vanaf Batch 3 helaas niet gespecificeerd.

Wij en anderen hebben in de loop van de tijd verschillende namen gebruikt voor dit product, vergelijkbare namen zijn en worden ook gebruikt voor andere pigmenten. U kunt daarom nog verpakkingen met de oude naam (Maanzilver) ontvangen. Om te helpen met zoeken een lijst van alternatieve namen:
- Parelwit
- Glitter zilver
- (Mix It) Diamant (True Mineral)
- Zilverwit (True Mineral)
- Perlsilber
- Maanzilver
- Silberweiß

INCI: Mica, CI 77891.

Dit product bevat uitsluitend bestanddelen die door ECOCERT als natuurlijk worden beschouwd.

Zie hier voor meer informatie over pigmenten.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 g 10854-4 € 3,50 0,03
50 g 10854-6 € 10,00 0,08