Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Cupuaçuboter

Vanaf   € 7,00
Art Nr:
11073
Eenheid:
Aantal:
  

Cupuaçuboter

Cupuaçuboter wordt uit de zaden van cupuaçuvruchten gehaald. Deze groeien aan een Zuid-Amerikaanse boomsoort Theobroma grandiflorum (Willd. ex Spreng.) K.Schum. - directe familie van de cacaoboom. Cupuaçuboter lijkt dan ook een veel opzichten op cacaoboter en heeft in de cosmetica dezelfde toepassingen.

Cupuaçuboter smelt ongeveer bij lichaamstemperatuur en wordt gebruikt in lippenbalsem, bodybutter en lippenzalf. Het wordt vooral gebruikt in lippenbalsem en in producten voor de droge huid, het zou een zeer goede vochtinbrenger zijn, maar ook aan de in de boter aanwezige fytosterolen wordt soms een grote cosmetische waarde toegeschreven.

Onze boter is beperkt geraffineerd, wel is 0,05% natuurlijke Tocoferol (Vitamine E) toegevoegd om bederf door de invloed van zuurstof uit de lucht te beperken.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam is Theobroma Grandiflorum Seed Butter.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 g 11073-4 € 7,00 0,05
50 g 11073-6 € 15,00 0,08
250 g 11073-8 € 60,00 0,32