Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Babassuolie

Vanaf   € 4,00
Art Nr:
11015
Eenheid:
Aantal:
  

Babassuolie

Babassuolie is een olie (bij kamertemperatuur in vaste vorm) die wel wat weg heeft van kokosolie. De olie wordt gemaakt van de zaden van de babassupalm die in en rond het amazonegebied voorkomt en wordt verbouwd.

De olie smelt ongeveer bij lichaamstemperatuur of iets eerder, in de zomer kan het voorkomen dat u de olie in (deels) vloeibare vorm ontvangt.

Wordt vooral gebruikt in bodybutters, lippenbalsem en andere relatief vette producten, en in producten als dag- en nachtcrème voor verzorging van de droge huid. Ook zou de olie volgens sommigen goed zijn bij de behandeling van acné. De olie levert een harde, goed reinigende, goed schuimende zeep op bij verzeping.

Onze babassuolie wordt gewonnen door koude persing, gevolgd door raffinage. Er is geen oplosmiddelresidu aanwezig in de olie. De olie is een niet drogende olie met een voornamelijk  verzadigd karakter, het joodgetal is laag, ongeveer 15.

De gebruikelijke botanische naam is Attalea speciosa Mart. - echter ook hier is er de nodige verwarring. Voor de INCI naam gebruiken we de naam Orbignya oleifera Burret, wat weer een synoniem is van Attalea vitrivir Zona. Hetzelfde geslacht (Attalea), maar een andere soort.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam is Orbignya Oleifera Seed Oil.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 11015-6 € 4,00 0,08
250 g 11015-8 € 12,00 0,32