Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Avocado-olie

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
11002
Eenheid:
Aantal:
  

Avocado-olie

Avocado-olie wordt gemaakt uit het vruchtvlees van de avocadopeer, de vrucht van de avocadoboom Persea gratissima. In het herkomstgebied: tropisch Amerika wordt avocado al lang gebruikt als cosmetisch product, met name voor het beschermen van de huid tegen de uitdrogende winden. Het levert goede crèmes op en is zeer geschikt als massageolie.

De olie die we leveren is geraffineerd, dat zorgt ervoor dat de olie langer meegaat en gevoelige stoffen in de olie (zoals vitamines) langer bewaard blijven (al zorgt raffinage wel dat er in eerste instantie wat minder van in de olie zitten) .

Avocado-olie kan, zeker in het koude deel van het jaar, deels vast zijn: een vetlaag, troebeling, stukjes, klontjes en dergelijke. Dat is geen probleem als u er een crème mee maakt, maar een massageolie met veel avocado-olie ziet er wellicht niet zo helder uit als u zou willen. U kunt dit meestal oplossen door de olie een tijdje wat warmer weg te zetten bij kamertemperatuur, of eventueel au-bain-marie te verwarmen. Draain in het laatste geval wel de dop een klein stukje los, anders kan fles of dop barsten.

Een aantal kenmerken van avocado-olie:

  • Wordt goed door de huid opgenomen
  • Bevat een redelijk groot percentage vitamines, waaronder ongeveer 0,15 g vitamine E per kg
  • Daarnaast andere stoffen die goed voor de huid kunnen zijn zoals lecithine
  • Smeert goed uit over de huid
  • Vormt makkelijk stabiele emulsies

Avocado-olie wordt vooral voor de droge huid gebruikt, maar is feitelijk voor alle huidtypen geschikt.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

Avocado-olie is een plantaardige olie. De INCI naam is Persea Gratissima Oil .

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 11002-7 € 3,50 0,15
250 ml 11002-8 € 6,00 0,32
1 liter 11002-0 € 18,00 1,10
4,7 kg (± 5,1 liter) 11002-B € 65,00 5,30