Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Arganolie

Vanaf   € 10,00
Art Nr:
11014
Eenheid:
Aantal:
  

Arganolie

Arganolie is een plantaardige olie, die vrij populair is in cosmetica, speciaal in gezichtscrèmes.

Arganolie wordt gewonnen uit de zaden van de arganboom. De olie bevat ongeveer 35% linolzuur en rond de 45% oliezuur. Daarnaast bevat het vooral palmitinezuur en stearinezuur. In kleinere hoeveelheden bevat het andere vetzuren naast een vrij grote hoeveelheid natuurlijk Vitamine E. De olie wordt vooral gebruikt in crèmes, lippenbalsem, huidolie, maskers en serums voor de droge en/of oudere huid. Nadeel is een relatief korte houdbaarheid door gevoeligheid voor inwerking van zuurstof uit de lucht. Om die reden, maar ook om vitamines en andere actieve stoffen in de olie te beschermen hebben we voor een geraffineerde olie gekozen die langer bruikbaar zal zijn. Niettemin is het verstandig de olie bij binnenkomst meteen al te voorzien van een geschikte antioxidant, zoals Antirans, enkele druppels zijn voldoende voor de flesjes die we verkopen.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam is Argania Spinosa Kernel Oil.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 ml 11014-6 € 10,00 0,08
250 ml 11014-8 € 35,00 0,32