Henna zuiver

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
10752
Eenheid:
Aantal:
  

Henna zuiver

Henna zuiver bestaat uit gemalen hennaplanten, ofwel Lawsonia inermis L.. De onze komt uit Iran of Egypte (kan per batch verschillen).

Het poeder kan gebruikt worden voor het verven van haar en huid, het is een van de weinige plantaardige verfstoffen die goed en langdurig aan huid en haar vast blijft zitten en daardoor langdurig een rode kleur geeft. Het kan ook worden gebruikt voor het kleuren van zeep, katoen, wol en diverse andere zaken. Denk er steeds aan dat het ook 'ongewenst' kan  verven, dus bijvoorbeeld de handen, kleren of houten vloer waar het op gemorst is. Vaak kunnen deze vlekken niet meer worden verwijderd. Van de huid slijten ze op den duur, haar groeit uit, maar kleren, vloer en veel andere zaken blijven gekleurd.

We hebben de toevoeging 'zuiver' niet voor niets gedaan. Heel veel producten worden verkocht als henna terwijl het niet om henna gaat, maar een product dat op z'n best deels uit henna bestaat. Op zich geen ramp, ware het niet dat veel van die bijvoegingen niet zo best voor de huid zijn. Zuivere henna is afgezien van het sterk vervende karakter voor zover bekend vrij onschuldig, niet giftig, niet irriterend, niet allergeen. Een beruchte toevoeging aan zogenaamde 'zware henna' is p-fenyleendiamine, een synthetische kleurstof die een ernstige allergische reactie kan geven. Hennashampoo's en kleuringen van Europese leveranciers zijn in het algemeen veilig, maar bevatten geen of weinig henna. Cosmetica uit landen als China en India voldoen helaas niet altijd aan de wettelijke eisen, en kunnen wel onveilig zijn.

We hebben behoorlijk lang moeten zoeken naar zuivere henna, ook in de Europese kruidenhandel is er veel onzuivere henna te krijgen. Dat is deels gebrek aan interesse in de producten, er zijn verschillende kruidengroothandels die niet geïnteresseerd zijn in dergelijke kwaliteitsaspecten, als het er goed uitziet en goed ruikt vinden ze het wel best. Ook de consument is schuldig, die wil een natuurlijk product, maar het moet dan wel zwart verven in plaats van oranjerood, vloeibaar in plaats van vast en het mag niets kosten. Op deze manier is er in de loop van de tijd een boel onduidelijke rommel op de markt gekomen. Vandaar dat we hier veel tijd en energie in hebben gestoken. Overigens: ook onze leverancier verkoopt veel mengsels van henna met andere zaken, niets mis mee, als maar duidelijk is dat het niet zuiver is.

INCI: Henna.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 10752-6 € 3,50 0,10
250 g 10752-8 € 10,00 0,32
1 kg 10752-0 € 25,00 1,20