Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Natriumchloride

Vanaf   € 2,00
Art Nr:
13012
Eenheid:
Aantal:
  

Natriumchloride

Natriumchloride is in feite gewoon keukenzout, al is het onze bedoeld voor gebruik in cosmetica. Zoals hopelijk bekend verkopen we geen enkel product dat bedoeld is voor inwendig gebruik, dat geldt ook voor het natriumchloride dat we verkopen. Natriumchloride wordt veel gebruikt voor het indikken van shampoo. Niet elke shampoo dikt overigens in met natriumchloride, maar als er wat Detergent Hx of Zetesol in zit gaat het meestal heel goed. Daarnaast is het een prima badzoutbasis, fijner van maling dan ons basisbadzout.

Voor gebruik als verdikker kan je het beste een bijna verzadigde oplossing maken. Los ongeveer 30 gram natriumchloride op in 100 ml water. Dat lukt vaak nog net. Voeg deze oplossing toe aan de gemengde overige bestanddelen van shampoo, douchegel of badschuim. 10 ml Natriumchlorideoplossing per 100 ml shampoo levert meestal de beste verdikking op, al kan je het beter in kleine beetjes en onder goed roeren toevoegen, tot de gewenste dikte is bereikt. Als je natriumchloride blijft toevoegen zal de viscositeit op een zeker moment weer afnemen, dus vergeet niet om tijdig te stoppen.

Als badzout kan het net zo worden gebruikt als ons basisbadzout, zie de recepten. Omdat het fijner is maakt het niet uit dat het niet gecoat is met een oploshulpstof, het grotere oppervlak van het fijnere natriumchloride houdt meer kleur en geur vast dan dat van het grove zout.

Buiten de cosmetica wordt natriumchloride onder andere gebruikt in zeeaquaria en bij elektrolyse experimenten.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam is Sodium Chloride. Droog bewaren.

CAS-nummer: 7647-14-5
EG-nummer: 231-598-3
Wettelijk (REACH) niet ingedeeld als gevaarlijke stof. 

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 13012-6 € 2,00 0,08
250 g 13012-8 € 3,00 0,30
1 kg 13012-0 € 5,00 1,20