Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Natriumalginaat

Vanaf   € 5,00
Art Nr:
16020
Eenheid:
Aantal:
  

Natriumalginaat

Natriumalginaat is het natriumzout van alginezuur. Het wordt gewonnen uit bepaalde zeealgen. Natriumalginaat is een goede gelvormer voor verzorgende huidgels. Let op: alle waterige gels, en dat geldt zeker voor gels met natriumalginaat zijn zeer beperkt houdbaar. Zonder conserveermiddel maximaal een etmaal.

Daarnaast kan natriumalginaat  worden gebruikt in experimenten met polymeren. Bij oplossen in water (minstens enkele uren laten staan!) wordt een gel gevormd, te verklaren door het feit dat de stof uit lineaire ketens bestaat. Door deze gel (1% voldoet in de praktijk prima) korte tijd in een oplossing van een tweewaardig zout te houden (gebruikelijk is een oplossing van calciumchloride) worden deze ketens gecross-linkt. De ontstane netstructuur is een vaste stof, hiermee kunnen bolletjes, wormen en andere structuren worden gevormd. Door de alginaatoplossing te kleuren met 1% hexacol worden deze vaste structuren beter zichtbaar.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam van natriumalginaat is Algin. Deze stof moet droog bewaard worden.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 16020-6 € 5,00 0,08
250 g 16020-8 € 15,00 0,30