Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Arabische gom PC

Vanaf   € 3,00
Art Nr:
16101
Eenheid:
Aantal:
  

Arabische gom PC

Gepoederde, gevriesdroogde arabische gom voor gebruik in cosmetica.

Arabische gom is een plantengom die gewonnen wordt uit de familie van de Acacia soorten, in het speciaal Acacia Verek, Acacia Arabia en Acacia Senegal. Deze bomen groeien in de halfwoestijnen van de Sahara tot aan India. Belangrijke leveranciers zijn Soedan en Senegal. De gom wordt al vele eeuwen lang gebruikt in voedsel (drop bijvoorbeeld), verf (aquarelverf), lijm (postzegels) en inkt. In de cosmetica wordt het gebruikt om waterige oplossingen te verdikken, maar ook wel als filmvormer.
Toepassingen zijn o.a. mascara, eyeliner en als stabilisator in crèmes.
Arabische gom verliest haar kleefkracht al vrij snel als het boven de 30 graden wordt verhit. Je kan de gom dan ook het beste in koud water laten oplossen. Dit gaat niet erg snel, laat het een nacht rustig staan, de volgende ochtend zal het meestal wel opgelost zijn.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

De INCI naam is Acacia Senegal Gum. Deze stof moet droog bewaard worden.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 16101-6 € 3,00 0,08
250 g 16101-8 € 8,00 0,30