Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Stearinezuur

Vanaf   € 3,50
Art Nr:
11140
Eenheid:
Aantal:
  

Stearinezuur

Ons product stearinezuur is bedoeld als cosmeticagrondstof en daar voldoende zuiver voor. Goedkoper is stearine, dat vooral voor kaarsen maken wordt gebruikt (verkopen we ook, zie aldaar). Ons advies: gebruik zuiver stearinezuur in cosmetica en het goedkope stearine alleen in kaarsen en dergelijke.

Stearinezuur is een vetzuur. Vetzuren worden uit natuurlijke vetten bereid, in dit geval uit plantaardige olie.
Stearinezuur wordt voor verscheidene doelen gebruikt. Gecombineerd met bijvoorbeeld borax, kaliumcarbonaat of andere basische stoffen heeft stearinezuur een emulgerende werking. Het stearinezuur reageert met bijvoorbeeld kaliumcarbonaat tot een zeep. Deze zeep is de feitelijke emulgator. Deze emulgator wordt tegenwoordig amper nog gebruikt, maar was vroeger heel gebruikelijk, met name in reinigende crèmes. Ook scheerzeep werd vaak gemaakt van stearinezuur. Daarnaast vergroot een toevoeging van stearinezuur de stevigheid van een crème.

We geven hier nadrukkelijk aan dat ons stearinezuur geschikt is voor cosmetica. De minder zuivere goedkopere variant (die ook wij verkopen als kaarsengrondstof) bevat vaak nog onzuiverheden die tot huidirritatie kunnen leiden. Gebruik dit onzuivere stearine liever niet in cosmetica.

De aanduiding volgens INCI: Stearic Acid.

Zie ook: Informatie over emulgatoren.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 11140-6 € 3,50 0,10
250 g 11140-8 € 7,00 0,32
1 kg 11140-0 € 20,00 1,20