Lamecreme

Vanaf   € 3,00
Art Nr:
10411
Eenheid:
Aantal:
  

Lamecreme

Lamecreme is een emulgator voor crèmes. Het komt voor in de recepten van het Duitse TV-programma Hobbythek en in daarvan afgeleide recepten. Mits een goed recept gebruikt wordt en op de juiste manier wordt gewerkt kan er een prima crème of bodymilk mee worden gemaakt. Het is een typische O/W emulgator.

Lamecreme is vrij goed bestand tegen de inwerking van zuren, al is er wel een grens, deze kan het beste door proberen worden bepaald. Crèmes met Lamecreme kunnen daarom  gebruikt worden met de meeste, vaak wat zure plantenextracten zonder dat de crème meteen gaat schiften.

Lamecreme wordt gemaakt van al dan niet geharde plantaardige olie en citroenzuur. Volgens de meest gebruikelijke definities is Lamecreme te beschouwen als een natuurlijke grondstof.

In de Hobbythek boeken (o.a. Cremes und sanfte Seifen/Crèmes en milde zepen) wordt gesproken van Lamecreme ZEM, deze Lamecreme variant is al zeker 20 jaar niet meer in de handel. In plaats daarvan leveren we een vergelijkbaar product.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

INCI: Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate. Het wordt geleverd als afgeplatte wasachtige bolletjes die bij een temperatuur van rond de 60 °C smelten.

Zie ook: Informatie over emulgatoren.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 10411-6 € 3,00 0,10
250 g 10411-8 € 9,00 0,32
1 kg 10411-0 € 27,00 1,10