E-wax (emulgerende was)

Vanaf   € 2,50
Art Nr:
10413
Eenheid:
Aantal:
  

E-wax (emulgerende was)

E-wax is een emulgator voor crèmes. Onder diverse andere namen als Tefose, emulgerende was, emulsifying wax of ewax worden vergelijkbare producten aangeboden, allemaal bestaan ze uit een geëthoxyleerde emulgator, meestal in combinatie met een stabilisator. Met e-wax kan je een prima crème of bodylotion maken, mits gebruik wordt gemaakt van een goed recept.

Echter: emulgerende wassen zijn niet altijd uitwisselbaar. Het kan zijn dat de ene emulgerende was het wel doet in een recept en een andere niet. In die zin is de term 'emulgerende was' in een crèmerecept waardeloos, tenzij er bij staat welke emulgerende was moet worden gebruikt.

Om te zorgen dat u onze e-wax altijd kan gebruiken hebben we bij documentatie (zie hierboven, tab 'Documentatie') een recept geplaatst dat beproefd is, zodat u in elk geval een mooie crème kan maken. Het is een eenvoudig basisrecept voor een ongeparfumeerde nachtcrème, gebruik het gerust als basis om mee verder te experimenteren. Omdat e-wax eenvoudig in het gebruik is kunnen ook beginners deze crème maken.

Om verschillende redenen zijn we in het verleden op een ander soort e-wax overgegaan. Batch 2 t/m 8 (zie het etiket op de verpakking) hebben als samenstelling ( INCI): Cetearyl alcohol, Ceteareth 20, vanaf batch 9 is de samenstelling als hieronder aangegeven.

E-wax wordt hoofdzakelijk gemaakt van plantaardige vetten, om  de kwaliteit als emulgator te verbeteren is deze deels geëthoxyleerd met stoffen uit de petrochemie. Het bevat geen dierlijke bestanddelen.

E-wax is eenvoudig in het gebruik en levert stabiele emulsies op.

INCI: Glyceryl stearate, PEG-100 stearate. Het wordt geleverd als wasachtige korrels/schilvers die smelten bij verwarming boven de 50 °C.

Zie ook: Informatie over emulgatoren.

Product Documentatie

Recept: Crème met E-wax
Download

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 10413-6 € 2,50 0,10
250 g 10413-8 € 6,00 0,32
1 kg 10413-0 € 20,00 1,10
5 kg 10413-B € 70,00 5,30