Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Allantoine

Vanaf   € 2,00
Art Nr:
10501
Eenheid:
Aantal:
  

Allantoine

Allantoïne is een stof die van nature voorkomt in onder andere de wortel van de smeerwortel (Symphytum officinale), de gedroogde wortelstok van deze plant bevat rond de 0,7-1% allantoïne.

Smeerwortel wordt al heel lang als medicinaal kruid gebruikt, uitwendig toegepast zou het de genezing van wonden bevorderen. Hier is overigens weinig wetenschappelijk bewijs voor. Omdat het in de cosmetica niet gaat om bewijs, maar om het geloof dat de gebruikers hechten aan de werking van bepaalde bestanddelen wordt het al vele decennia in cosmetica gebruikt. Om die reden wordt het tegenwoordig synthetisch gemaakt, extractie uit natuurlijke bron zou het veel te duur maken.

Werkingen die aan allantoïne worden toegeschreven zijn o.a. de volgende:
- Laat de huid er gezond uitzien
- Geneest wondjes
- Verzacht de huid
- Remt de zweetproductie
- Gaat irritatie tegen

Een gebruikelijke dosering is rond de 0,2%, maar wat meer is meestal geen probleem.

De INCI naam van allantoïne is Allantoin.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 g 10501-4 € 2,00 0,05
50 g 10501-6 € 4,00 0,10