Heliozimt

Vanaf   € 2,00
Art Nr:
10305
Eenheid:
Aantal:
  

Heliozimt

Heliozimt is een conserveermiddel uit de stal van het Duitse TV-programma Hobbythek. In hun zoektocht naar een zo mild mogelijk conserveermiddel kwamen ze uit bij mengsels van een aantal synthetische parfumgrondstoffen. Heliozimt bestaat uit een mengsel van twee van die grondstoffen: hydrokaneelalcohol en heliotropine. Of Heliozimt werkelijk een mild conserveermiddel is is een kwestie van smaak. Hetzelfde geldt voor de claim dat het natuurlijk zou zijn. Wij vinden dat een wat vergaande claim omdat het gaat om een mengsel van synthetische geurstoffen.
Heliozimt heeft een paar nadelen, de geur is vrij sterk, de werking is wisselend en net als vrijwel elke geurstofcompositie is ook Heliozimt irriterend voor de huid, niet milder dan de alternatieven. Het belangrijkste nadeel is misschien wel dat er weinig over de werking bekend is, het is niet goed onderzocht. Het is daardoor niet bekend in welke gevallen het goed toepasbaar is en in welke gevallen niet.

Heliozimt bevat de stof piperonal. Piperonal -ook wel heliotropine genoemd- is een grondstof voor het maken van XTC. Om die reden is de handel in piperonal sterk beperkt. Aangezien wij nadrukkelijk niet willen bijdragen aan de verspreiding van illegale producten zijn wij terughoudend met de levering van Heliozimt, zie hier voor meer informatie. 

De INCI naam is: Parfum of (als je er voor kiest de volledige naam te gebruiken) Phenethyl carbinol, Piperonal.

Gebruik Heliozimt in een concentratie van 0,3 tot 1,5% in je cosmetica. Aangezien Heliozimt geen conserveermiddel volgens de wet is is er geen wettelijke bovengrens.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
12 ml 10305-4 € 2,00 0,05
50 ml 10305-6 € 5,00 0,10
250 ml 10305-8 € 15,00 0,32