Fenylethylalcohol

Vanaf   € 2,00
Art Nr:
23017
Eenheid:
Aantal:
  

Fenylethylalcohol

Fenylethylalcohol, ook wel fenetylalcohol of FEA genoemd, is een zeer veel gebruikte geurstof. Naast gebruik als geurstof wordt fenylethylalcohol wel gebruikt als conserveermiddel, het heeft een bacteriedodende werking, maar beschermt slecht tegen gisten en schimmels en moet bij gebruik als conserveermiddel altijd gecombineerd worden met andere conserveermiddelen. Ons fenylethylalcohol wordt synthetisch gemaakt, maar het komt ook in de natuur voor. Het absolue van rozen bestaat vaak voor meer dan de helft uit fenylethylalcohol en ook in rozenwater komt het voor.

Fenylethylalcohol is een kleurloze vloeistof met een kenmerkende warme roosachtige geur met aspecten van rood fruit. In parfums is het meestal een hartnoot.

Het is een noodzakelijke geurstof in rozenakkoorden, maar ook andere bloemenakkoorden bevatten vaak grote hoeveelheden fenylethylalcohol. Daarnaast past het ook uitstekend in fruitgeuren zoetere houtgeuren en fantasieakkoorden. In zeep voldoet het uitstekend en ook daarin wordt het veel gebruikt.

De geur van fenylethylalcohol is redelijk sterk, maar een verdunning maken is meestal niet nodig omdat je er meestal veel van gebruikt. Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Het is niet officieel toegelaten als conserveermiddel voor cosmetica, om die reden is er in de Europese Unie ook geen limiet aan het gebruik gesteld.

Onder REACH is fenylethylalcohol als volgt ingedeeld:
H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
Een allergische reactie is niet gebruikelijk.

INCI naam (bij gebruik als conserveermiddel): Phenethyl Alcohol.
De Engelse naam is phenethyl alcohol, phenylethyl alcohol of phenyl ethyl alcohol, vaak afgekort tot PEA.
CAS nummer: 60-12-8
EINECS nummer: 200-456-2
FEMA nummer: 2858

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 23017-4 € 2,00 0,05
50 ml 23017-6 € 6,00 0,10
250 g 23017-8 € 18,00 0,32
1 kg 23017-0 € 50,00 1,20