Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Fenoxyethanol

Vanaf   € 2,00
Art Nr:
10309
Eenheid:
Aantal:
  

Fenoxyethanol

Met de parabenen behoort fenoxyethanol tot de meest gebruikte conserveermiddelen die er zijn.In mindere mate wordt het wel als geurstof gebruikt.

Fenoxyethanol is een vloeistof met een lichte aan rozen herinnerende geur. Fenoxyethanol werkt vooral goed tegen bacteriën en gisten. Het vormt daardoor een uitstekende combinatie met conserveermiddelen die vooral tegen schimmels werken, zoals parabenen. De werking wordt amper aangetast door de pH, elke pH in het bereik 3-12 voldoet. Omdat het een vluchtige stof is beschermt het ook tegen de groei van micro-organismen in de lege ruimte boven in de verpakking.

Het wordt daarnaast wel als geurstof gebruik, het heeft een lichte rozengeur.

De INCI naam is: Phenoxyethanol.

Gebruik fenoxyethanol in een concentratie van 0,5 tot 1,0% in je cosmetica, altijd gecombineerd met andere conserveermiddelen die tegen schimmel beschermen. De maximale concentratie is 1,0%.

Het wordt normaal gesproken niet als natuurlijke stof gezien.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
10 ml 10309-4 € 2,00 0,05
50 ml 10309-6 € 6,00 0,10
250 g 10309-8 € 22,00 0,32