Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Amandelolie (zoet)

Vanaf   € 2,50
Art Nr:
11001
Eenheid:
Aantal:
  

Amandelolie (zoet)

Zoete amandelolie is met afstand de meest populaire plantaardige olie die wij verkopen. Het is een klassieke olie voor schoonheidsproducten, die al vele eeuwen hoog staat aangeschreven. Niet te verwarren met bittere amandelolie, hiermee wordt meestal de etherische olie van de bittere amandel bedoeld.

Veel zelfgemaakte en natuurlijke crèmes en zalven bevatten amandelolie. Als zuiver product wordt het wel als babyolie gebruikt, maar het is ook een goede olie voor massage. Amandelolie wordt traditioneel gebruikt voor vooral de vette en de geïrriteerde huid, maar in feite is het geschikt voor alle huidtypen.

We hebben gekozen voor een geraffineerde amandelolie. Hoewel de amandelolie daardoor in eerste instantie minder vitamines en andere eventuele positief op de huid werkende stoffen kan bevatten is dit nadeel maar tijdelijk: ongeraffineerde olie is minder stabiel waardoor het gehalte aan vitamines binnen enkele weken of maanden gezakt is onder het niveau van een geraffineerde olie. Bovendien bevat ongeraffineerde olie vaak nog behoorlijke residuen bestrijdingsmiddelen, die komen in de geraffineerde olie niet of zo goed als niet meer voor.

Ander voordeel van raffinage is dat de olie langer houdbaar is, doordat de olie minder makkelijk oxideert. Evengoed raden we aan enkele druppels Antirans per liter olie toe te voegen om oxidatie verder te beperken.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil.

Net als met etherische olie wordt er, in elk geval volgens de 'roddels' die onder handelaren en grootverbruikers rond gaan, met amandelolie veel geknoeid. Het geknoei zou bestaan uit het bijmengen van goedkopere andere plantaardige olie, zoals sojaolie en zonnebloemolie. Net als bij etherische olie is dat lastig na te gaan, vooral al het vetzuurprofiel van de olie hierdoor niet sterk wijzigt (en dat kan met bijmenging van bepaalde soorten olie). We houden deze zaken goed in de gaten en doen ons uiterste best te zorgen dat de amandelolie de we leveren ook daadwerkelijk alleen van amandelen is gemaakt.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 11001-7 € 2,50 0,15
250 ml 11001-8 € 4,00 0,32
1 liter 11001-0 € 12,00 1,10
4,7 kg (± 5,1 liter) 11001-B € 49,00 5,00
20 kg (± 22 liter) 11001-D € 175,00 22,00

Accessorize your purchase with these related items

Jerrycan sleutel DIN 51
Jerrycan sleutel DIN 51
€ 3,00